E句話睇天下丨Saya打罵孕婦,呢麼醜惡嘅嘴臉難怪王思聰都會下場怒懟

原標題:E句話看天下丨Saya打罵孕婦,這麼醜惡嘅嘴臉難怪王思聰都會下場怒懟

我們嘅宗旨係:

來唔及la,快上車!

#張雨綺:女生讓巴打剝蝦太作la#

汪小菲前女友張雨綺近日喺《心動嘅信號》中表示,小龍蝦如果唔自己剝實喺唔過癮,並直言:“讓男人幫忙剝蝦太作la!”而大S曾喺節目中發表過經典“剝蝦論”,稱會把剝蝦作為觀察男人係否體貼嘅準則之一。

>

張雨綺同大S真嘅係完全相反嘅女孩子。

一個外表獨立但係其實好希望被人嗬護,一個看起來柔柔弱弱但係內心十分堅定。

處事方法同人生觀唔一樣而已,實話說大S嘅方法喺戀愛裏會更討巧一些。

#王思聰怒懟打孕婦網紅#

10日,王思聰喺微博怒懟毆打孕婦嘅網紅Saya:“美麗嘅皮囊碰到醜陋嘅心靈會變得一文唔值。看到她媽嗰潑婦樣我就懂la,從小就沒人好好教她做人。”據悉,Saya因自己遛狗未牽繩同一孕婦發生衝突,其母親非但唔阻止還惡語相向,最終導致孕婦高危早產入院。

>

這個saya真嘅係人麵獸心啊!王校長說嘅沒錯,這副嘴臉太醜惡la。看視頻這對母女真嘅係唔依唔饒,指著人說話已經係好冇教養嘅行為la,同埋能讓孕婦有早產風險一定係發生la激烈嘅肢體接觸。後麵還暴力抗法,活該被強製傳喚。可憐嗰隻狗,唔明白會被點樣處理。

愛護寵物冇錯,但你養它就要唔僅對它嘅生命更對它嘅行為負責。說過多少遍帶狗狗出門牽引繩係最基本嘅,據目擊者說saya本來係準備la狗繩,嗰為乜嘢唔拴好再開車門放出來呢?

如果人人都能文明養狗也唔會出之前嗰些要對寵物犬下手嘅極端行為la。好多文明養犬嘅人都喺為這些惡劣嘅寵物主買單,太唔公平。講真這些人連自己點樣做人都搞唔明白,根本唔配做寵物嘅主人!

#曝孫楊上海體育學院攻讀博士#

9日,有網友爆料稱奧運冠軍孫楊將入學上海體育學院攻讀博士,並曬出la他嘅成績單同學生卡。成績單上顯示孫楊分數為89,成績遙遙領先。據悉,孫楊於2014年本科畢業,2015年進入蘇州大學體育學院就讀碩士研究生,裏約奧運會後完成la論文答辯。

>

讀博士真嘅好厲害la。

#比你優秀嘅人還比你努力#係列。

#女裝大佬!羅誌祥濃妝豔抹撞臉周揚青被讚夫妻臉#

據台灣媒體報道,“小豬”羅誌祥2015年6月曝出同大陸網紅周揚青交往,認la戀情後,兩人越愛越高調。9日下午,羅誌祥疑似心血來潮,喺社交網站上傳一段貼文為“變身”嘅短片,片中他頭發一撩換上女裝,模樣竟同女友相似度幾乎達100%,讓唔少網友直呼根本夫妻臉。

>

我佛la!這也太好看la吧?

(羅誌祥點樣同周揚青越長越像la?)

#發際線男孩:戀愛諗找趙麗穎般嘅女孩#

發際線男孩小吳近日接受采訪時稱,自從表情包爆紅後每天接粉絲電話,還有女孩主動表白。自己把粉絲都當潛喺租房客。曾諗當TFBOYS嘅王俊凱,但明白學曆低也唔好看,所以隻諗珍惜現有工作,談戀愛諗找趙麗穎般女孩。

>

我覺得小吳本身係個挺務實嘅好孩子(也有自知之明),希望他嘅生活可以盡快回到正軌吧!

#硬核婚禮!俄高加索地區新人結婚 新娘同婆婆一起開槍#

8日,一段視頻喺網上爆紅。俄羅斯達吉斯坦共同國一對新人舉行婚禮,突然,新郎母親對天鳴槍,新娘也跟著舉槍應同。達吉斯坦素有結婚鳴槍嘅習俗,但通常情況下都係賓客舉槍祝賀,主人直接上手嘅實屬罕見。

>

這也太朋克la吧?真唔愧係戰鬥民族。我看到新娘舉槍嘅時候嚇la一跳233

#拒絕被父母“安排”讀衛校,18歲女生眾籌萬元學費讀大學#

林玥(化名)拖著箱子、抱著臉盆。眼前嘅景象,唔再係自己生活la十多年嘅粵北小鎮,離家1600多公裏,她隻帶la一個行李箱、一個背包、一把吉他,身邊冇家人陪伴。林玥係背著家人來成都讀大學嘅,她嘅夢諗係學習數字傳媒專業,而家人卻希望她讀護理中專。爭吵之後,林玥幾乎同家人決裂,也被斷la經濟來源。她喺暑期打工掙到一個月生活費,卻被騙走;而學費,則通過網絡眾籌,688名網友為她湊齊。“唔管前方嘅路有多苦,隻要走嘅方向係正確嘅,都比站喺原地更幸福

>

好勇敢,能同命運作鬥爭嘅人我都好敬佩。

#教師抱怨 ” 家長群 ” 成隱形負擔 : 每天都喺開家長會#

家長微信群已經成為老師課外工作嘅重要陣地。有些家長總需要老師告知孩子喺學校嘅狀態,有些則充斥著奉承拍馬等尷尬聊天,本用於方便家長同學校溝通嘅渠道,已成為老師嘅隱形負擔,唔少老師感歎:” 自從進la微信群,每天都係家長會!”

>

可以諗到老師壓力有多大,最怕遇到無理取鬧嘅家長,撒潑耍賴,頭都要炸la。

#九旬鄉村教師守候留守兒童:隻要我有口氣,唔會讓佢哋念唔起書#

安徽同縣91歲教師葉連平,退休後自費辦“留守兒童之家”,2000年開始無償補課,至今仍堅持上課、批改作業。他平時生活節儉,為省幾毛錢常騎自行車出行,但總唔吝嗇為學生們花錢。40年如一日,他說咁樣心裏快樂。

>

最看唔得這種新聞,看la眼睛就酸酸嘅。

太偉大la,總有些人喺為這個國家嘅未來默默地付出。

更多:教育討論hk